Atracții TuristiceInformații TurismMaramureșUnde Călătorim

Maramureș, cea mai nordică zonă turistică

Maramureș, plai cu flori, vorba cântecului...

Maramureș, sau cât de frumoasă e simplitatea.

Întreabă pe oricine ce știe despre Maramureș și răspunsul o să fie cam același: ” nu prea multe, Cimitirul Vesel din Sapânța nu-i acolo?” . O să mai auzi probabil și de Hrușcă, care ne cântă colinde de fiecare Crăciun.

Cu siguranță, Maramureșul este o zonă prea puțin cunoscută în comparație cu potențialul ei și minunățiile pe care le stăpânește.
Sperăm să vă facem să vă îndragostiți de el și să îl vizitați în cazul în care veți deveni curioși.

Maramureș, muzeul în aer liber

Maramureșul ne impresionează și ne atrage
• prin tradițiile populare păstrate aici (costume populare, obiceiuri, cântece și dansuri),
• prin sculpturile în lemn- porțile caselor lor par o adevărată dantelărie
• cele mai faimoase biserici vechi de lemn cu turle înalte, expresie a excepționalei tehnici arhitecturale
• fie prin posibilitatile de recreere pe care le oferă.

Costume Maramuresene

Tradiții și obiceiuricine nu a auzit de Clopul maramureșan?

Aici oamenii nu poartă costume populare lucrate manual doar la sărbători , pentru ca moroșenii sunt oameni priceputi, artizani de seamă. Și nu folosesc instrumente tehnologizate în activitățile de la fermă, ci unelte manuale și instalații tehnice tradiționale, pentru că încearcă să-și păstreze tradițiile neîntinate.

Alte atracții în Maramureș

Entuziaştii sportului şi ai activităţilor in aer liber sunt bineveniţi în Maramureş. Vânătorii vor aprecia cu siguranţă oferta bogată a vânatului, iar pescarii vor alege fie lacurile, iazurile sau numeroasele râuri care parcurg ţinutul. Schiorii şi fanii sporturilor de iarnă se vor simţi bine glisând pe pârtiile aflate pe numeroasele resorturi montane. Şi alte sporturi aventuroase pot fi practicate aici: rafting, canoe, planare etc.

Localizare Maramureș

La granița cu Ucraina, în nord-vestul extrem al țării, în depresiunea cu același nume, înconjurată de munți falnici, Maramureșul este împărțit în patru zone etnografice, fiecare diferită prin obiceiuri și stil de viață: Țara Lăpușului, Țara Chioarului, Țara Codrului și Țara Maramureșului.

Principalele trepte de relief se desfășoară între 2303 m altitudine maximă (Vf. Pietrosu Rodnei) şi 120 m altitudine minimă (Lunca Someșului ), deci Maramureșului îi lipsește doar marea ca să cuprindă toate formele de relief.

 

Cavnic MaramuresResurse turistice în Maramureș

Cu un grad mare de complexitate, Maramureșul întruneste mai multe feluri de turism ce pot fi practicate cu succes:
• Turism cultural
• Turism religios
• Turism montan- ski și snowboard- prin numărul, lungimea și varietatea pârtiilor din județ, Maramureșul este a doua destinație din România pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pârtiile sunt grupate în patru zone: Șuior-Mogoșa, Borșa, Cavnic si Izvoare.
• Agroturism
• Turism balnear

Pe lângă aceste comori, UNESCO a introdus în patrimoniul monumentelor sale cele mai frumoase și reprezentative 8 biserici de lemn din județ, lucru de mare mândrie pentru moroșeni.

Cazare în Maramureș

Maramuresul dispune de o mare varietate de unitati de cazare, de la hoteluri sau pensiuni de mai multe stele pana la campinguri, putand satisface toate dorintele, gusturile si bugetele vizitatorilor săi.
Dacă în orașele mai mari sau în stațiunile Maramureșului predomină hotelurile și pensiunile urbane, zona rurală este celebră pentru pensiunile agroturistice neaoșe, unele dintre ele funcționând în case tradiționale de lemn, devenite la rândul lor atracții turistice.

Hai, țurai, păi după pui de moroșan,
Da să nu dai cu bolovan,
Că dacă li nimerii,
Vai de capul tău a fi…căntec popular, cântat de Frații Petreuș

Maramureș, cea mai nordică zonă turistică

Informatii Turism - 87%
Calitate Articol - 89%
Optimizare SEO - 94%

90%

Scor Articol

Maramureș este o zonă prea puțin cunoscută în comparație cu potențialul ei și minunățiile pe care le stăpânește. Maramureș este un muzeu în aer liber.

User Rating: 4.87 ( 3 votes)
Tag-uri
Vezi mai mult...

Articole Recomandate

Poate sunteți interesat și de:

Close
Back to top button
Close